Oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar is een therapie gespecialiseerd in houding en beweging. Voor uw klachten wordt er een passende behandeling uitgestippeld waarbij rekening wordt gehouden met uw dagelijkse activiteiten. De therapie is dus altijd maatwerk en óp uw lijf geschreven.

U leert bewegen met een juiste belasting van gewrichten en spieren.
U verbetert uw houding en ontdekt een optimale manier van bewegen. Oefentherapie is in alle opzichten goed voor uw gezondheid.

Houdings- en bewegingscorrectie gaan samen met bewustwording, training, bereidheid tot verandering en oefening! Er wordt dus wel wat van u verwacht! Net zolang totdat het gezonder bewegen vanzelf gaat.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op vvocm.nl.

Waarom werkt Oefentherapie Cesar zo goed?
Bukken, tillen, zitten, lopen: we doen het allemaal. Dagelijkse activiteiten waar we eigenlijke nooit bij stil staan. Oefentherapie maakt u bewuster va die alledaagse verrichtingen. Door eenvoudige bewegingen die u vaak maakt te verbeteren zijn klachten al flink terug te dringen. Want juist die bewegingen vormen een groot onderdeel van uw leven.

Om het goed aan te pakken is een prettige band tussen u en mij noodzakelijk. Ik zal mij moeten inleven in uw manier van bewegen. Welke activiteiten voert u allemaal uit op een dag? Hoe zijn de omstandigheden? Hoe is de balans tussen actie en ontspanning? Hoe zit u in uw vel?

Alles kan van invloed zijn op uw klacht. Dit bespreken wij en samen  analyseren wij uw bewegingsgedrag en ontdekt u andere –gezondere– manieren van bewegen.

De bewegingsoefeningen proberen we zo veel mogelijk aan te laten sluiten op uw activiteiten in uw dagelijkse leven. Deze aanpak maakt de behandeling niet alleen laagdrempelig, maar ook effectief. Er is dus veel persoonlijke aandacht voor uw omgang met uw lichaam in uw activiteiten.

Werwijze
We zullen altijd beginnen met een vraaggesprek om de klachten duidelijk in kaart te brengen. Daarna onderzoek ik u en maken we een samen een plan om de klachten aan te pakken. Uw eigen inzet is dus essentieel.

Meestal zie ik mensen in het begin van de behandeling iedere week en soms zelf 2 x per week. Zodra de klachten afnemen en u inzicht in en grip op de klachten begint te krijgen verminder ik de behandelfrequentie en wordt  mijn rol meer coachend.

Zodoende leren mensen dus zelf hoe ze van hun klachten af kunnen komen  en hoe ze nieuwe klachten kunnen voorkomen. U vindt balans in lijf en leden!